Online formagyakorlat világkupa érmek: egy arany, egy ezüst és egy bronz

2021.02.27. online kata2021.02.27-én az EKO (European Karate Organization) és a litván szövetség által szervezett „The 1st Online World Kata Cup for Clubs” elnevezésű versenyen szerepeltünk.

Izgatottan vártuk a versenyt, hiszen utoljára október 31-én volt lehetőségünk megmérettetni magunkat. A versenyre közel 1000 fő nevezett különböző országokból. Magyarországot és a Budai Harcművész SE-t 22 tanítvány képviselte, (az U10 korosztály kivételével) majdnem minden korcsoportban indítottunk versenyzőt. A felkészülés során több 1 napos hétvégi tábort szervezve készültünk erre a különleges versenyre. Harmadik alkalommal indultunk online formagyakorlat versenyen, de technikai problémák most is adódtak. Ezen kívül 2 versenyzőnknek otthon kellett versenyeznie.

8 tatamin (8 különböző Zoom szobában) folyt a verseny, ebből mi 6 tatamin voltunk érintettek. Időnként egyszerre 2, vagy 3 versenyzőnknek is be kellett mutatni formagyakorlatát. A több sikerélmény eléréséhez a junior, felnőtt és senior korosztályokon kívül a szervezők a népes csoportokat kisebb csoportokra bontották, de így is 4-5 győzelemre volt szükség a bajnoki címig vezető úton.

A verseny sokszor nagyon kiélezett volt, versenyzőink számtalan alkalommal 3-2 arányban maradtak alul.

Részletes eredmények:

1.helyezett, Világkupa győztes:

  • Kátay Bulcsú U16 korosztályban 5 győzelemmel ukrán, litván, lengyel, orosz és magyar ellenfeleket legyőzve

2.helyezett:

  • Bűdy Sándor U13 korosztályban 4 győzelemmel ukrán, litván, lengyel, magyar ellenfeleket legyőzve

3.helyezett:

  • Lukács Kamilla U13 korosztályban 3 győzelemmel litván, orosz, andorrai ellenfeleket legyőzve

5-8. helyezett:

  • Szarka Emília U11 korosztályban litván ellenfelet legyőzve
  • Horváth Laura Hanna U11 korosztályban litván ellenfelet legyőzve

9-16. helyezett:

  • Nagy Nóra Bíborka felnőtt korosztályban lengyel ellenfelet legyőzve (a kategóriában 52-en indultak)
  • Kiskó Bernadett senior korosztályban román ellenfelet legyőzve (a későbbi 2. helyezettől kapott ki)

Most nem értek el eredményt, de a kemény mezőnyben csak kis különbséggel maradtak alul és a felkészülés során nagyot léptek előre: Semsey Marcell U12, Gaál Fruzsina U13 (a későbbi 2. helyezettől kapott ki), Lehmann-Molnár Réka U13, Horváth Milán Noel U13, Kiss Norbert U13, Kolláth-Pataki Gergely U13, Kvancz Péter U14, Spanjevic Dániel U14, Stecher Ambrus U14, Bagdi Alexa U16, Hua Ngoc Lan Nhi U16, Nej Zsófia U16 (a későbbi 2. helyezettől kapott ki), Gergely Henrietta U18 (a kategóriában 44-en indultak), Balázsi Levente felnőtt, Gór-Nagy György senior.

Gratulálunk versenyzőinknek és a többi magyar csapatnak az eredményes szerepléshez! Egyesületünk 112 egyesületből a 11. helyet szerezte meg az éremtáblázaton, Magyarország pedig 27 ország közül 3. lett!

Köszönjük a magyar bírók kitartó munkáját!

Kátay Bulcsút kérdeztük, aki első online formagyakorlat versenyén indult, és ebben a műfajban rögtön egy világkupa győzelemmel kezdett:

"Délután kerültem sorra és ezt szerencsére tudtam a verseny előtt, emiatt nem kellett korán kelnem és túl korán odamennem. Nagyon jól éreztem magam és tetszett, hogy végig tudtuk nézni egymás versenyeit úgy, hogy nem kellett aggódni amiatt, hogy mikor hívnak be minket. Így, hogy tudtam, hogy mikor jövök, sokkal kényelmesebb volt, a bemelegítést egyszer kellett megcsinálnom és eleget tudtam gyakorolni a verseny előtt. Nem tudtam mire számítsak a versenyen, még nem indultam online megmérettetésen, az ellenfeleket sem ismertem és emiatt nem is izgultam. A felkészülésemet jónak tartottam és láttam esélyt a győzelemre, de nem gondoltam bele,hogy mi fog történni. Úgy voltam vele, hogy legyek túl az első körön, utána a másodikon és így tovább. 5 győztes formagyakorlat után nagyon örülök ennek a sikernek!"

Fotók: <<Ide kattints>>

Nagy Nóra Bíborka