2021.07.10. - Érmek az Utánpótlás Magyar Bajnokságról

Hírek

2021.07.10. up mb szentes

2021.07.10. up mb szentes
38 egyesület 250 nevezésével került megrendezésre a 2021. évi Utánpótlás Magyar Bajnokság Szentesen. A nyár közepén a nyaralások, illetve sérülések miatt 5 fő képviselte egyesületünket, ők mindannyian elszántan és koncentráltan versenyeztek.

A verseny végén 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel tértünk haza.

1. helyezett, magyar bajnok :

2. helyezett:

3. helyezett:

Részletek:

Tanítványaink táborozásai és egyéb nyári elfoglaltságai miatt a felkészülés nem volt 100%-os, de a versenyen mindenki igyekezett kihozni magából a legtöbbet.

Formagyakorlat:

Gál Márk – serdülő: Márk második országos versenye volt a mostani, így leginkább a tapasztalatszerzés volt a fő cél. Mióta elhatározta, hogy szeretne versenyeken indulni, sokat javult a figyelme és edzésmunkája. Ha figyelmesen edz tovább, a jövőben eredményes lehet.

Lehmann-Molnár Réka – serdülő: Réka formagyakorlataiban az utóbbi időben nagy technikai előrelépés látható. A robbanékonyságát kell még fejlesztenie és nagyon szép katákat fog bemutatni. A versenyen egy győztes mérkőzéssel értékes harmadik helyezést ért el!

Hua Ngoc Lan Nhi – ifjúsági: Niki nagyon gyorsan és dinamikusan tud mozdulni a formagyakorlatokban, emellett jó kiállása is van hozzá. Most is szépen dolgozott, egy kis botlás miatt a bírók 3-2 arányban az ellenfelét juttatták tovább. Bíztatjuk Nikit a folytatásra, a képességei megvannak hozzá, hogy szép sikereket érjen el!

Gergely Henrietta – junior: Heni először versenyzett junior a korosztályban. Az első két körben precíz formagyakorlataival magabiztosan győzött. A döntőben is szép katát mutatott be, de a bírók az ellenfelét látták jobbnak. Így Heni ezüstérmes lett! Heni nagyon szorgalmasan edz, így a jövőben biztosan ki tudja javítani a hibáit, hogy még fényesebb legyen az érem.

Küzdelem:

Hua Ngoc Lan Nhi – ifjúsági -60 kg: Nikinek kevés tapasztalata van még full kontakt küzdelemben, de örültünk neki, hogy kipróbálja magát. Tanítványunk nagy technikai repertoárral rendelkezik, amit a versenyeken még nem tud megfelelően alkalmazni. Niki ha kellő önbizalommal áll ki a tatamira, bárkivel fel tudja venni a versenyt.

Lukács Marcell – ifjúsági -70 kg: Marci az előző versenyhez képest egyel nagyobb súlycsoportban indult, így új ellenfelek ellen próbálhatta ki magát. Egy rutinos debreceni versenyzővel kezdett, akivel végig szoros küzdelmet vívott, végül egy fejrúgással pontot szerezve tudott nyerni. Második küzdelmében ismét egy debreceni versenyző következett, ahol már jobban érvényesült tanítványunk akarata. Marci két fejrúgással idő előtt befejezte a küzdelmet. A döntőre kicsit többet kellett várni, de ez nem zavarta meg versenyzőnk lendületét. Egy sokszoros bajnokkal került szembe, ahol a rendes küzdőidőben és a hosszabbításban sem született döntés, a bírók hosszabbítást ítéltek. Mérlegelés következett, ahol Marci több, mint 5 kg-mal volt kevesebb, így ő lett a magyar bajnok!

Gergely Henrietta – junior +65 kg: Heni első ellenfele kissé hevesen és kapkodva küzdött, így versenyzőnk 2 fejrúgással könnyen megnyerte a küzdelmet. Második ellenfelével mindig szoros küzdelmet vívnak, most sem alakult másképp, de Heni egy nagyon szép érintős ushiro mawashival előnybe került, amire az ellenfélnek már nem volt válasza. A döntőben versenyzőnk határozottan kezdett, rövid időn belül megfogta ellenfelét gyomorra, így wazari előnybe került. A folytatásban Heni folytatta a terhelést, így ipponnal győzött, magyar bajnok lett!

Gratulálunk minden versenyzőnknek!

(NNB)

Fotók: <<Ide kattints>>