2020.10.31. - 13 érem a Hinomoto kupáról

2020.10.31. hinomoto kupaAz októberi Utánpótlás Magyar Bajnokság után ismét „offline” versenyeztünk, Vácra utaztunk a 7. Hinomoto-IBK Kupára. A versenyre 214 versenyző 250 nevezése érkezett formagyakorlat és full kontakt küzdelem versenyszámokban. Csapatunkat 13 versenyzővel képviseltük, akik közül majdnem mindenki éremmel térhetett haza; összesen 13 érmet szereztünk, ebből 3 arany-, 3 ezüst- és 7 bronzérem.

Részletek:

A kisebb nevezői létszám ellenére a verseny sokáig tartott és 1 órás csúszással kezdődött. A verseny egyébként jó lehetőség volt a gyakorlásra, főleg ebben az időszakban, amikor sorra mondják le a versenyeket. Tanítványaink sok tapasztalatot szereztek azzal kapcsolatban, hogy miben kell még fejlődniük.

Aranyérmes:

 • Lukács Kamilla gyerek 2. formagyakorlat
 • Gergely Henrietta ifjúsági nehézsúly
 • Zsin Zsombor ifjúsági nehézsúly

Ezüstérmes:

 • Schrank Sarolta ifjúsági középsúly
 • Lukács Marcell ifjúsági könnyűsúly
 • Kátay Bulcsú ifjúsági középsúly

Bronzérmes: 

 • Horváth Laura Hanna gyerek 1. formagyakorlat
 • Nej Zsófia serdülő formagyakorlat
 • Bagdi Alexa Zita serdülő középsúly
 • Gergely Henrietta ifjúsági formagyakorlat
 • Nagy Nóra Bíborka felnőtt "A" formagyakorlat
 • Kátay Bulcsú ifjúsági formagyakorlat
 • Balázsi Levente felnőtt "A" formagyakorlat

Formagyakorlat:

Horváth Laura Hanna gyerek 1. korosztály – Lotti kicsit későn kezdte a felkészülést a versenyre, de a verseny napján kihozta magából a maximumot. Ez most egy győztes mérkőzésre és egy értékes harmadik helyezésre volt elég. Fókuszáltságban és a versenyekre való tudatos készülésben kell még fejlődnie, de már vannak bíztató jelek.

Lukács Kamilla gyerek 2. korosztály – Kami magabiztos versenyzéssel a 13 főt felvonultató csoportban 3 szép formagyakorlattal nem talált legyőzőre, így 1. helyezett lett!

Horváth Milán Noel gyerek 2. korosztály – Milán a versenyeken szépen odarakja magát, de ehhez nem társul megfelelő edzésmunka. Ha a versenyeken mutatott hozzáállását tudná edzéseken is hozni, hamarosan eredményesebb lehetne.

Bagdi Alexa Zita serdülő korosztály – Alexa első körben kötelező katát mutatott be, ellenfele viszont egy szabadon választottat, így a nehezebb formagyakorlat miatt ellenfelét juttatták tovább. Rövid tanácskozás után visszahívták őket, mivel mégis egy kötelezőt kellett volna bemutatni. Itt is ellenfelét látták jobbnak, persze ilyenkor már a bírók nem szeretik megváltoztatni az előző döntésüket. Alexa a későbbi bajnoktól kapott ki.

Nej Zsófia serdülő korosztály – Zsófi az előző szezonban családi utazás miatt nem versenyzett, így hosszú idő telt el utolsó versenye óta. Véleményem szerint tud Ő ennél erősebb formagyakorlatokat is bemutatni, csak egy kis rutin hiányzik még, szorgalma és figyelme megvan hozzá. A verseny napján egy győztes mérkőzés bronzérmet jelentett neki.

Gergely Henrietta ifjúsági korosztály – Heni korosztályában 4-en voltak, így körmérkőzésben 3 formagyakorlatot kellett bemutatnia. Nem versenyzőnk napja volt a szombati a formagyakorlatok tekintetében, de nehéz is a dolga, hiszen minden versenyen 2 versenyszámban vállalja az indulást. Heni 3. helyezett lett egy győztes mérkőzéssel.

Kátay Bulcsú ifjúsági korosztály – Bulcsú aznap nem teljesen érezte a formagyakorlatokat, kisebb botlások és nem 100%-os technikák jellemezték a tatamin. Láttunk már tőle sokkal erősebb katákat, bízunk benne, hogy a jövőben újra előveszi legjobb formáját. Bulcsú most bronzéremmel zárt egy győztes mérkőzés után.

Nagy Nóra Bíborka felnőtt A – Nórinak még kevés rutinja van formagyakorlat versenyen, de a korábbiakhoz képest magabiztosabban állt tatamira. Most nem tudta hozni előző heti jó formáját, így a pontozásos versenyen 0,04-el lemaradva a 2.-tól 3. helyen végzett.  

Balázsi Levente felnőtt A – Levinek leginkább a rutinszerzés volt a cél, hogy a következő nagyobb versenyen magabiztosan mutassa be formagyakorlatait. Még nem minden katája kiforrott, de előrelépés látszik előző versenye óta. Levi is bronzérmes lett.

Küzdelem:

Bagdi Alexa serdülő középsúly – Alexa a versenyeken általában nagyon harcosan küzd, most viszont a verseny előtti héten nem tudott 100%-osan készülni, ez sajnos meg is látszott. 2 magabiztos győzelemmel 3. helyen végzett.

Schrank Sarolta ifjúsági középsúly – Saci első ilyen típusú versenye volt. Első küzdelmében rögtön egy nehéz ellenfél várta, idei Utánpótlás Magyar Bajnok. A lány nagyon magabiztosan kezdett, amire versenyzőnknek még nem volt ellenszere. Második küzdelmében Saci már jobban magára talált, fejrúgással pontot is tudott szerezni, így végül 2. helyen zárta a versenyt.

Gergely Henrietta ifjúsági nehézsúly – Heni tanulva az előző verseny hibáiból, küzdelmei során más taktikát választott. Mindhárom küzdelmét egyértelműen uralva lett a kategória bajnoka!

Lukács Marcell ifjúsági könnyűsúly – Marcit az utóbbi egy évben sérülések sora hátráltatta a felkészülésben. Emiatt még egy kis rutinra van szüksége, hogy kijöjjön az, amit edzéseken gyakorol. 2 győztes mérkőzéssel, fejrúgásokkal ezüstérmes lett.

Gulicska Bence ifjúsági középsúly – Bence csoportjában 5-en voltak, így körmérkőzéssel 4 küzdelme volt. Első küzdelmét erős test- és combtámadásokkal magabiztosan nyerte. Második küzdelmében egy sokszoros bajnok ellenfél következett, akivel Bence az előző versenyen jó küzdelmet vívott. Az első küzdőidő kiegyenlített küzdelmet hozott, az ellenfél viszont többször is szabálytalankodott, így a bírók Bencét hozták ki győztesnek. A harmadik ellenfél egy vereséget követően felszívta magát és állta Bence kemény támadásait egészen a hosszabbításig, ahol mérlegelésre került sor. Az ellenfél edzőjére támaszkodva alig tudott állni, annyira elfáradt, láthatóan már nem tudta volna folytatni a küzdelmet, de végül súlykülönbséggel győzött. Bence utolsó küzdelme Bulcsú ellen volt, ahol Bulcsú egy fejrúgással pontot szerezve győzött. Így Bence, 2 győzelemmel 4. helyen végzett, annak ellenére, hogy győzött a későbbi bajnokkal szemben.

Kátay Bulcsú ifjúsági középsúly – Bulcsúnak az utóbbi 1-1,5 évben nem igazán jöttek az eredmények küzdelem tekintetében, pedig az edzéseken mutatott formája alapján nem erre számítottunk. Ezen a versenyen úgy tűnt, kezd magára találni, első ellenfelét rögtön test KO.-val győzte le, majd második küzdelmében is magabiztosan nyert. Harmadik, rutinos ellenfele nagyobb iramot diktált, jobban foglalta a területet, így Bulcsú bírói döntéssel alulmaradt. Utolsó küzdelme Bence ellen volt, ahol fejrúgással pontot szerezve győzött, így Bulcsú 2. helyen végzett.

Zsin Zsombor ifjúsági nehézsúly – Zsombor első 2 küzdelmében sokat javult az előző verseny óta, sokkal összerendezettebb volt a mozgása, így magabiztosan, egyik küzdelmében test KO-t szerezve győzött. Harmadik küzdelmére már látszódtak a fáradtság jelei, de mint mindig, ezúttal is nagy hévvel küzdött, így újra szabálytalankodtak vele szemben. Zsombor bírói döntéssel győzött, így mindhárom küzdelmét megnyerve 1. helyezett lett!

Grtaulálunk minden versenyzőnknek, köszönjük a szervezőknek a lehetőséget a versenyzésre!

Nagy Nóra Bíborka

Fotók: <<Ide kattints>>