I. Nyíradonyi Kyokushin Karate Szeminárium

Hírek

2020.09.26. nyiradony szeminarium

2020.09.26. nyiradony szeminarium
Senpai Koncsik Péter beszámolója:

"Közel száz kartéka gyűlt össze Nyíradonyban a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban szeptember 26-án, ahol két prominens kyokushin mester tartott egy három órás karate-szemináriumot. Klubunkat Koncsik Péter, Kiskó Bernadett és Varga Zoltán Senpaiok képviselték.

Az edzés első harmadában Senpai Rózsa Gábor többszörös Európabajnok vezette végig a kyokushin harcművészeti mozgás alapjait, mint például a testegység megteremtése, elmozgások alapjai, figyelem szerepe és kiterjesztése az erőátadás folyamán, az inak és izmok szerepe, csípő ill. felfüggesztettség szerepe az elmozgásokban és az ütő és rúgótechnikák kivitelezése során. A második és harmadik harmadban, pedig fakultatív és váltásos rendszerben páros gyakorlatok, gyakorló küzdelmek voltak valamint kata alapok és formagyakorlat edzés volt. Ez utóbbi edzésen a formagyakorlat kategóriában 3-szoros Európabajnok Sensei Hegedűs Lívia garantálta a magas színvonalat. Ezen a részedzésen az elkezdett alapelvek mentén az elmozgások kaptak sok figyelmet,  illetve, hogy hogyan jelenhet meg a kataban a valódi harc bemutatásának érzése a gyakorlókban és a külső szemlélőkben egyaránt.

A mesterek biztosították a résztvevőket, hogy hamarosan folytatódik a program és második alkalommal az elkezdett alapelvek mentén folytatják az érdeklődő és elkötelezett karatékák oktatását. A szemináriumra Shihan Szabó Tamás, a Shinkyokushinkai Harcművész Szövetség Elnöke is ellátogatott, aki megköszönte a mesterek elhivatott oktatását és a résztvevők aktivitását. Végül köszönjük Sensei Tokaji Norbertnek a szervezést, aki még egy fantasztikus szendviccsel is vendégül látta a résztvevőket."